Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τσιζκέϊκ (Cheesecake)

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω κάποιον που να μην τρελαίνεται για αυτό το γλυκό. Αγαπημένο ακόμα και στους αθεράπευτους λάτρεις της σοκολάτας. Γι αυτό και οι πολλές πάρα πολλές παραλλαγές που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς.. Παρακάτω θα δούμε για αρχή την παραδοσιακή συνταγή και θα ακολουθήσουν αργότερα και κάποιες από τις παραλλαγές

Υλικά:

1/2 κουτί μπισκότα πτί-μπερ
1/2 κουτί μπισκότα digestive
100 gr. βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
μισό κουτί ή ένα μικρό εβαπορέ
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 ζελατίνη ή ένα 2ο φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 πακέτο κρέμα γάλακτος (την πράσινη που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ)
1 κουτί morfat
1 χυμό από μισό λεμόνι
300 gr. philadelphia τυρί (πλήρες)
120 ml γάλα αν χρησιμοποιήσουμε την ζελατίνη

μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή φράουλα (ανάλογα την προτίμηση μας)


Εκτέλεση:

     Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το βούτυρο και αφού λιώσει εντελώς προσθέτουμε τα μπισκότα που πρώτα τα έχουμε αλέσει στο moulti σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει σε όλα τα μπισκότα το βούτυρο. Τοποθετούμε σε φόρμα, πυρέξ, ατομικά ποτηράκια ή όπου αλλού επιθυμούμε και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.
     Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το εβαπορέ με το ζαχαρούχο και αφού πάρουν βράσει ρίχνουμε το ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην σβολιάσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα ελαφρά ίσα ίσα να δέσει, όχι να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα γάλατα και το ζελέ. Προσθέτουμε στην συνέχεια την morfat και το philadelpia, τα οποία είχαμε τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο. Στα 120 ml κρύο γάλα βάζουμε την ζελατίνη να μαλακώσει και την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα αφού πρώτα το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα (κρέμα) πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει η κρέμα (τουλάχιστον 3 ώρες).
     Αφού κρυώσει και πήξει η κρέμα περιχύνουμε με την μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού. 

tip:
  
Μπορούμε την μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού να τα βάλουμε πριν το σερβίρισμα σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου