Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Γάλα αμυγδάλου

Πολύ ελαφρύ, χωρίς λακτόζη και γεμάτο ασβέστιο και πρωτεΐνη. Τα αμύγδαλα είναι πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φυτικών ινών, προσφέρουν κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδίδουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη.

Υλικά:

300-500 γρ αμύγδαλα (περίπου μία κούπα)
1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με το μισό λίτρο νερό για μία νύχτα ή και παραπάνω αν επιθυμούμε. Προαιρετικά αφαιρούμε την φλούδα τους ώστε να ασπρισουν.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αμύδαλα μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό επιλέγοντας την πυκνότητα του γαλακτός μας.
Αν επιθυμούμε συμπικνομένο γάλα τότε προσθέτουμε λιγότερο νερό, αν το επιθυμούμε αραιωμένο προσθέτουμε μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

tip:

Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, ζάχαρη κακάο ή ότι άλλο μας αρέσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου