Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ρακόμελο

Είναι γευστικό και είναι και ελληνικό.. Το ρακόμελο είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό και συνηθισμένο ποτό τους χειμωνιάτικους κυρίως μήνες. Πέρα από την απόλαυση που μας προσφέρει λόγο της γλυκιάς του γεύσης, μας βοηθάει να ζεσταθούμε και να απαλύνουμε τυχόν πονόλαιμους. Επίσης λόγου του μελιού που περιέχει είναι πολύ δυναμωτικό για τον οργανισμό και βοηθάει στην πρόληψη των ιώσεων. Πάντα βέβαια πρέπει να καταναλώνεται υπεύθυνα και με μέτρο μιας και είναι αρκετά δυνατό σαν ποτό αφού περιέχει ρακί και ας μας ξεγελάει η γλυκιά γεύση που του προσθέτει το μέλι. Ας δούμε όμως αυτή την πολύ εύκολη συνταγή..

Υλικά:
300 ml ρακί
2-3 κ.σ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
4-5 γαρυφαλλάκια

Εκτέλεση:
Βάζουμε την ρακί μας μέσα σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλλα μας και τα τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις η ρακί μας αρχίζει να αφρίζει αποσύρουμε από μάτι και προσθέτουμε το μέλι μας ανακατεύοντας καλά. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν ώστε να ενωθεί το μέλι με την ρακί ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η ρακί αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι ή γυάλινη κανάτα μαζί με τα αρωματικά μας. Πίνετε αμέσως, ζεστό.

tip:
Σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν μερικές σταγόνες και μία φέτα λεμόνι. Σε όσους το επιθυμούν λοιπόν θα τα προσθέσουν στο τέλος αφού κατέβει από την φωτιά για να μην είναι πολύ έντονο το άρωμα του λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου