Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Παγωτό

Αυτή είναι η βασική συνταγή για παγωτό, πάνω στην οποία μπορούμε να πειραματισούμε και να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις!!!

Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί φυτική σαντυγή (morfat) ή 1 φακελάκι garni που θα το χτυπήσουμε σε σαντυγή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 καπάκια κονιάκ ή brandy ( ή άλλο αλκοολούχο ποτό)

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ το ζαχαρούχο και το εβαπορέ να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντυγή και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το αλκοόλ μας και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα πλάστικό κατά προτίμηση δοχείο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε ανά μισή ώρα ,3 φορές και ανά μία ώρα άλλες 5. Αφήνουμε στην κατάψυξη να ξεκουραστεί και να πήξει για τουλάχιστον 8 ώρες. Το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

tips:
Αν μας ενοχλεί η μυρωδιά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό εβαπορέ με φρέσκο πλήρες γάλα ή αν δεν το θέλουμε καθόλου με μισή κρέμα γάλακτος πλήρες και μισό φρέσκο γάλα πλήρες.
Το παραπάνω μίγμα που φτιάξαμε μπορούμε να το αφήσουμε όπως είμαι μία γεύση ή να προσθέσουμε άλλες γεύσεις ή και να το χωρίσουμε σε όσα μέρη θέλουμε και να φτιάξουμε περισσότερες γεύσεις. Αυτή η συνταγή είναι για περίπου 2 λίτρα παγωτό.
Ιδεές για γεύσεις : μερέντα, βανίλια (με 1-2 βανίλες), μαστίχα (περίπου 4 κ.γ., δοκιμάζουμε ανάλογα τα γούστα μας), κομματάκια μισκότο ή νυφάδες καραμέλας ή κούκιες με γεύσεις αλλά αφού αρχίσει το μίγμα να πίζει (στο 3 ανακάτεμα).
Το αλκόολ για όσους έχουν παιδιά και θέλουν να το αποφύγουν, δεν παίζει κάποιο ρόλο στην γεύση του παγωτού αλλά στην υφή. Όπως το μέλι και η ζάχαρη, το βοηθάει το παγωτό να μην κρυσταλώνει, διότι είναι 3 στοιχεία τα οπόια όταν καταψύχονται δεν πίζουν δεν κρυσταλιάζουν.. και κρατάνε το παγωτο μαλακό..
Καλό επίσης όταν κλείνουμε το παγωτο μας να μην βγάζουμε τον αέρα γιατί ο αέρας επίσης το βοηθάει να μένει μαλακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου