Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μηλογλυκό ψυγείου

Μηλογλυκό ψυγείου.. Ο τίτλος τα λέει όλα και φρουτώδες και δροσερό!!

Υλικά:

  • 7 μήλα περίπου (ένα πάνω ένα κάτω ανάλογα το μέγεθος)
  • 2 πακέτα πτί-μπερ (ολικής αλέσεως, κατά προτίμηση)
  • 150 gr βούτηρο
  • 2 καπάκια κονιάκ ή brandy
  • 200 gr ζάχαρη (κάτι λιγότερο από ένα ποτίρι του νερού που είναι 250 ml συνήθως)
  • 10 σταγόνες χυμό από ένα λεμόνι και μία φέτα λεμόνι
  • 200 ml νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας και 2-3 γαρύφαλλάκια
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • 1 morfat (ή 1 φακελάκι garnis)
  • 1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμας ζαχαροπλαστικής σε σκόνη
  • λίγο φρέσκο γάλα ( όσο πάρει για να σφίξει η κρέμα μας)

Εκτέλεση:


Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα 150 γρ βουτύρου μέχρι να λιώσει και να γίνει σε υγρή μορφή, προσθέτουμε τα μπισκότα μας σπάζοντας τα με το χέρι. Ανακατεύουμε προσθέτοντας το κονιάκ. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ ή μια φόρμα ( για τσιζ κέικ) το στρώνουμε να πάει σε όλο το σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε μία πιο μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μεσαία ταχύτητα τα 200 ml νερού, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και τη φέτα του λεμονιού, το ξυλάκι της κανέλας, τα 3 γαρυφαλάκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και παίρνει την μορφή σιροπιού. Προσθέτουμε τα μήλα μας σε μικρά κυβάκια αφού πρώτα τα έχουμε ξεφλουδίσει και αφηνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας. Βγάζουμε το σκεύος μας με τα μπισκότα και όπως ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα με μία κουτάλα πάνω από το μείγμα μας όπως είναι ζεστό. Ρίχνουμε περίπου και το μισό σιρόπι (το σιρόπι δεν το ρίχνουμε όλο γιατι θα μας κάνει το γλυκό μας πολύ νερουλό, μόνο όσο χρειάζεται). Ρίχνουμε από πάνω τις σκόνες της κανέλας και του γαρύφαλλου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την morfat, την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το ζαχαρούχο και λίγο φρέσκο γάλα (την κρέμα μας την θέλουμε σφιχτή αλλά να να μπορεί να απλωθεί). Βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, και πάνω από τα μήλα ρίχνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μας.
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Πριν το κόψουμε χρειάζεται να το αφήσουμε τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο μας να κρυώσει και να σφίξει.
Με τα υλικά μας μπορούμε πάντα να παίζουμε (αυξομειώνουμε ποσότητες) ανάλογα τα προσωπικά μας γούστα στη γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου